O przyjmowaniu zamówień
Składanie zamówienia zwłaszcza na imprezę, czy przyjęcie, a szczególnie kiedy dotyczy to tortu, jest zazwyczaj bardzo delikatną i drażliwą sprawą. Ciasta i tort muszą być przygotowany na czas, każdy ma swoje indywidualne oczekiwania, które należy omówić z cukiernią, a co więcej przy przygotowaniach organizatorom przyjęcia zazwyczaj towarzyszą emocje i poddenerwowanie.
Z tego względu zamówienia przyjmujemy tylko przez telefon lub w bezpośrednim kontakcie, czyli w cukierni. I tylko za takie zamówienia możemy brać pełną odpowiedzialność.
Oczywiście kontaktować się z nami można także drogą mailową, jednak zamówienia przyjmujemy tylko poprzedzone telefonem lub wizytą w Mecyjach Sądeckich. Korespondencja mailowa jest narzędziem niedoskonałym i nie zastąpi rozmowy, kiedy możemy dopytać o pewne niezrozumiałe kwestie. Od razu też wiemy jak bardzo zamówienie jest pilne i czy jesteśmy w stanie z sprostać oczekiwaniom Klienta.
Przyjęcie tych zasad nie jest podyktowane naszą wygodą, a jedynie dbałością o to by zaoszczędzić ewentualnych nieporozumień i dodatkowych nerwów, gdy na przykład jakimś trafem mail do nas nie dotrze lub nie przeczytamy go na czas.
Równie istotna kwestią jest składanie zamówień zwłaszcza na torty z odpowiednim wyprzedzeniem. Szczególnie obleganym terminem jest weekend. Dlatego zdecydowaliśmy się wprodzić zasadę dodtyczącą przygotowywania tortów na ten termin:
Na torty, które mają być gotowe na weekend zamówienia przyjmujemy tylko do środy.